Upplev solens och vindarnas ö.

Kom njut av en unik blandning av natur och kultur. På Ebbas vandrarhem i Borgholm har du den perfekta utgångspunkten för att upptäcka Öland. Bor du på Ebbas i Borgholm har du nära till mycket; Borgholms Slott, Solliden, Alvaret och mycket mer. Här har du dessutom gångavstånd till flera olika stränder och platser som bjuder på hisnande solnedgångar över Kalmar Sund. För mer information om Borgholms smultronställen, händelser och aktiviteter, besök Borgholm.com.

En minnesvärd bild på Ölands Glass (byggnaden till höger) samt Ebbas Café (till vänster).

Våra bästa tips för den optimala upplevelsen på Öland:

Njut av Borgholms innerstad.

Om man bortser från all vacker natur Öland har att erbjuda så har Borgholm ett stort utbud av bra restauranger och aktiviteter. Strosa runt i affärerna längst Storgatan, spela minigolf och äta på goda restauranger längst gågatan eller vid havet, är bara några av de härliga aktiviteter Borgholm har att erbjuda. 

Spendera dagen på Solliden och Borgholms Slott.

Med gångavstånd från Ebbas i Borgholm, kommer du snabbt till Solliden och Borgholms Slott. Här kan du njuta av den fina trädgården på Solliden där du även har chans att få se Kungafamiljen. På Borgholms Slott möts du av mycket intresseväckande historia. Här kan du dessutom njuta av mat och fika. Mer information om Solliden och Borgholms Slott hittar du här.

Spendera eftermiddagen och njut av solnedgången på Äleklinta. 

Äleklinta ligger cirka 20 minuter norrut från Borgholm. Väl på plats möts du av stenbrott längst strandstigen, vilket skapar en fantastisk kombination av både hav och land. Passa på att spendera kvällen här med en god matsäck, och njut av den fina solnedgången över Kalmar Sund. Du hittar till Äleklinta här.